LIONS CLUB
Simlångsdalen
Stiftad 14 april 1964

 

Verksamhetsår 2016/2017

Postadress:
Lions Club Simlångsdalen
c/o Rolf Gustafson
Litorinavägen 6
302 56 Halmstad
Mail till Lions Club Simlångsdalen
Bankgiro 832-9435

Styrelsen sammanträder kl. 19.00 första tisdagen i varje månad
(utom i juli och augusti).
Klubben sammanträder kl. 19.00 andra tisdagen i varje månad
(utom juli och augusti)


> > > N Y H E T E R < < <

 

 

 

Lions Club Simlångsdalen vill lyfta fram medlemmar som har varit klubben trogen i många år. Vi börjar med Gunnar Johansson som har varit medlem sedan 1966. Han har innehaft flera styrelseuppdrag och lagt ner ett stort ideellt arbete under de 49 år som medlem i klubben.
På bilden visar Gunnar Johansson stolt upp Melvin Jones Fellowship som är en erkänsla för humanitärt arbete. Melvin Jones Fellowship är Lions Club International Foundation:s högsta hedersbetygelse.

Så här svarar Gunnar Johansson:


Varför blev det Lion's för Dig?
Jag var sedan ungdomen van vid laganda och gemenskap i mitt liv. Jag hade spelat fotboll och varit ledare på elitnivå i tjugo års tid i Halmstads Bollklubb. Nu var den tiden med ålderns rätt förbi. Dags att tänka i nya banor. Jag bodde i Snöstorp och kände nästan alla medlemmarna och deras familjer i den nybildade Lion's Club Simlångsdalen. Någon eller några där tyckte tydligen att jag var lämpad som medlem. Jag tackade snabbt för erbjudandet och den 8 november
1966 blev jag intagen vid en ceremoni på vår dåvarande klubblokal Turistgården i Marbäck. Det är alltså snart 50 år sedan. Då var jag yngst i vår klubb, nu är jag äldst både vad gäller ålder och antalet medlemsår. Skämtsamt kan man säj att "åren går men Gunnar består". Medlemsavgiften per år var 80 kronor, nu får man lägga till en nolla i slutet, 800 kr.

Har Ditt medlemskap blivit vad Du tänkt dej?
Givetvis, annars hade jag inte varit kvar idag nästan 50 år senare. Från första dan kände jag mig välkomnad i Lion­ familjen. Lion är en organisation där alla medlemmar är engagerade på något sätt. Lion's etik och syften stämmer väl överens med min livsstil. En Lion­medlem är en trofast vän i alla livets skiftningar.

Har Du några/något speciellt minne från Din tid i Lion?
•!• Mitt presidentår 1974 ­1975 var en höjdpunkt i många sammanhang, då firade vi bl.a. 10­årsjubileum.
•!• Verksamhetsåret 1977 ­1978 var jag zonordförande (ZO) och ledamot i Distriktsrådet för lOlS. Då lärde jag mej mycket om Lion­rörelsen och fick insyn i hur distriktet och andra klubbar arbetar.
•!• På tal om högtidsdagar så har jag varit med i alla jubileumskommittéerna från 5 till 50­årsfesten. Då har vi alltid varit extra frikostiga och utdelat stipendium och bidrag till olika föreningar, organisationer eller enskilda personer.
•!• Jag var huvudförfattare och tog fram all statistik till vår Jubileumsskrift 2014. Det gav mej en underbar påminnelse om de femtio årens medlemmar och nostalgiska upplevelser vid genomläsningen av alla femtio årens mötesprotokoll,
•!• Loppmarknaderna är vår största aktivitets­ och inkomstkälla genom åren. Där har jag varit kassör eller biträdande sådan genom alla åren. År 2000 kommer jag särskilt ihåg. Då räknade vi in 145.807 kronor i kassan efter 4 ­ 5 timmars försäljning på Andreassons Plantskola, rekordet gäller än idag.
•!• Under tjugo års tid (1983 ­ 2002) var jag ordförande i Kultur­kommittén. Det var lika trevligt och spännande varje år att hitta en kandidat till utmärkelsen. Att sedan under högtidliga former få överlämna priset till en glad och tacksam mottagare är också minnesvärt i högsta grad.
•!• Julfemman kämpade vi med under mina första Lion­år. Vi knackade dörr i så gott som alla hushåll i Snöstorp, Skedala, Simlångsdalen och de andra samhällena. Vallås var inte ens påbörjat på den tiden det var fält och ängar där då. Fem kronor kostade alltså Julfemman, betänk att man fick besöka tjugo hushåll för att få ihop en hundralapp. Skrattretande idag. Men samtidigt gjorde vi oss kända i bygden, man fick vara social också och prata lite i varje hem. Under tolv år skrapade vi ihop åttio tusen kronor. Imponerande.
•!• For mina insatser i Lion­rörelsen tilldelades jag år 2000 Melvin Jones Fellow.

Hur ser Du på framtiden för Lions/klubben?
Lion's International trampar på i gamla spår, men snart måste nog en viss förnyelse ske i hela organisationen. Vår egen klubb mår väl relativt bra, men vi måste föryngra och välja in fler kvinnor. Då kan Lions Club Simlångsdalen tjäna sina syften, gå en ljus framtid tillmötes och fortsätta träffas och trivas tillsammans.

2015 11 11
Gunnar Johansson

Tack Gunnar Johansson och PR-Info kommittén för en trevlig pratstund
Halmstad den 11 december 2015.


Vid Lions Club Simlångsdalens månadsmöte och julfest påTallhöjdens Värdshus delas det årligen ut ett kulturpris.

2016 års kulturpris tilldelades komikern Thomas Pettersson, Röinge.
Thomas Pettersson som har under en lång tid varit vardagskomikerns okrönte kung. Han är en fantastisk ambassadör för bygden och en lokalpatriot av stora mått.
Dessutom visade han vid mottagandet stor generositet då han valde att skänka prissumman till Lions för att användas i något av Lions projekt. Vad och hur och i vilket projekt och sammanhang pengarna ska användas kommer Lions vid senare tillfälle att tillsammans med Thomas Pettersson besluta.
Thomas Pettersson gav prov på sitt kunnande att sprida glädje då han i sitt tacktal avslutade på ett träffsäkert sätt gav perspektiv på tillvaron.

Lions Club Simlångsdalens Månadsmöte avslutades gemensamt med Tallhöjdens Värdshus smakfulla julbord där alla önskade varandra en God Jul och ett fortsatt gott arbete tillsammans.


På bilden Thomas Petersson med Lions kulturpris ordförande Sven Håkansson till vänster och Presidenten Marcus Nilsson.

 

Världens Barn

Lions Club Simlångsdalen deltog 151002-03 i den riksomfattande insamlingen till Världens Barn.
Vi stod med bössor vid ICA Supermarket på Vallås, City-Gross på Stenalyckan och Matöppet i Simlångsdalen.
Folk var mycket givmilda och vi samlade in totalt 28 100,-, ett mycket bra resultat.
Vi vill tacka butikerna för att vi fick stå där och alla som bidragit med en gåva.


Insamlingen för Världens Barn har avslutats och generositeten i landet har varit stor. Lions är en av de 22 organisationerna som deltog.
Lions Club Simlångsdalen deltog i den riksomfattande insamlingen och under den 2 och 3 oktober stod vi med bössor vid ICA Supermarket på Vallås, City-Gross på Stenalyckan samt vid Matöppet i Simlångsdalen.
Folk som passerade oss var mycket givmilda.
Vi mötte glada och positiva personer som även var villiga att dela med sig av en gåva i våra bössor till Världens barn.
Lions Club Simlångsdalen samlade in totalt 28 100 kronor, ett mycket bra resultat.
Vi vill tacka butikerna för att vi fick stå där och alla som bidragit med en gåva.
För dessa medel som nu samlats in får bl a barn och kvinnor på Siri Lanka en chans till ett liv, hundratusentals migrerande barn i Senegal, i Tanzania ges avgörande mödravård som räddar liv, i Kenya fördelas medlen till hem för föräldralösa gatubarn och i DR Kongo handlar det om utdelning av näringsrik kost och medicin till barn och ammande kvinnor.
I dag finns det många barn i världen som befinner sig i nöd.
Och med din insats har Lions Club Simlångsdalen bidragit till hjälpinsatser som gör skillnad både lokalt, nationellt och internationellt.
Stort Tack!


Bingospel på Ljungblomman!


Från HP den 17 april


Vi tar emot och hämtar Loppmarknadsprylar, som vi sedan säljer för att få in pengar till vår verksamhet.

Kontakta:
Carl-Gustav Nilsson på tel.: 035-704 77 eller 073-070 47 72
Claes-Göran Nilsson på tel.: 035-441 33 eller 070-664 41 3
3

Hjälp LIONS hjälpa.


Lions Club Simlångsdalens jubileumsfirande

Lions Club Simlångsdalen startade sin verksamhet 1964 och firar 50 år. Klubben har närmre 40 medlemmar som ägnar en del av sin fritid åt att hjälpa andra människor. Vi är 1,35 miljoner medlemmar i världen som förbättrar livskvalitén för människor i vår närhet och runtom i hela världen. Bland våra aktiviteter kan nämnas vår välbesökta Loppmarknad på Andreassons plantskola i juli månad, traditionsenlig julgranshuggning i Simlångsdalen i december. Intäkterna går till välgörande ändamål internationellt, nationellt och till vårt närområde.

Konsert med Rickard Söderberg
och
TEAM RICKARD från Körslaget.

Den 2 mars arrangerade klubben en välbesökt jubileumskonsert med Rickard Söderberg och Team Rickard i Snöstorps kyrka. Allt överskott gick till välgörande ändamål, klubbens del på nästan tjugotusenkronor skänktes till Barndiabetesfonden, som klubben gärna stödjer. Rickard Söderberg erhöll samtidigt klubbens kulturpris om tiotusenkronor, för sina musikaliska insatser.

Bidrag till idrottsföreningar


Klicka på bilden för att se den större
Som ett led i Lions Club Simlångsdalens jubileumsfirande delade klubben ut bidrag till idrottsföreningar inom sitt område. Gåvorna gick till Snöstorp-Nyhem FF, Simlångsdalens IF, Skedala BTK, Skedala Ridklubb, Hästeriet i Årnarp och Halmstads Östra Scoutkår för att stödja deras viktiga arbete. Bidragen delades ut på Tallhöjdens Värdshus under klubbens månadsmöte den 8 april.

Melvin Jones Fellowship


Klicka på bilden för att se den större
Bild Lions President Rolf Gustafson, Hans Ohlson, Bert Eriksson, Kjell Svallebo, Kenth Persson, kommitténs ordf Kjell-Arne Svensson

Lions Club Simlångsdalen delade ut sin högsta utmärkelse, Melvin Jones Fellowship, i Snöstorps kyrka. Det var under klubbens 50 års jubileumsfirande den 12 april som utmärkelserna delades ut till medlemmar i klubben för deras förtjänstfulla arbete under lång tid. Festligheterna fortsatte sedan i Siriuslokalen.

Se fotokollage från jubileumsfirandet >>>





VÄRLDENS BARN

Radiohjälpen 90 1950-6

Läs mer om Världens Barn på
Världens Barns egen hemsida >>>


Lions Club Simlångsdalen finns även på Facebook.
Klicka på Gilla för att följa oss.
På Facebook kan du också var delaktig genom att ge egna kommentarer
direkt i vår logg.
Besök oss på Facebook genom att klicka här.
Är du inte medlem i Facebook så klickar du här för att skapa ett kont.


LIONS HJÄLPER ALLT* KOMMER FRAM

*) Nettot går oavkortat till hjälpverksamhet.
Medlemmarna betalar all administration
genom medlemsavgifter och egna insatser.



Länk till Världens Barn >>>
Lions egen webbsida om Världens Barn >>>

LION LÄNKTIPS
Länkar

Lions Forskningsfond mot Folksjukdomar drivs i samverkan mellan de tre Lionsdistrikten 101-A, 101-SM och 101-SV och Linköpings universitet/Hälsouniversitetet.
Ge en gåva för alla tillfällen, Bemärkelsedagar, Hedra minnet av en avliden. Du anger mottagaren i samband med betalningen och vi skickar ett kondoleanskort till den som du angivit som kontaktperson eller begravningsbyrå.
Besök Lions Forskningsfonds hemsida för mer information. http://www.lionsforskningsfond.se/


På besök hos Skedala Bordtennisklubb.

Inför Lions Simlångsdalens 50 års jubileum 2014 så utsågs en jubileums kommittée som bl a fick i uppdrag att utse ett antal idrottsföreningar som skulle tilldelas ett bidrag till klubbarnas verksamhet.
En av dessa idrottsklubbar var Skedala Bordtennisklubb .
Klubben tilldelades 8000 kronor för att inskaffa en bordtennisrobot.


Sedan en tid finns den på plats och några representanter från Lions Simlångsdalen var inbjudna till klubben för att bl a få en bild av vad denna robot har tillfört klubben i sin verksamhet i all form av träning för deltagama.
Vi som fanns på plats, Rolf, Kjell Arne och Inger, fick lyssna till en intressant information om klubbens historia och verksamhet.
Under tiden var det en engagerad grupp av spelare i blandade åldrar som var i full gång med att träna.
Det fanns även möjlighet att få provspela med roboten på andra sidan som motspelare.
Rolf som tidigare varit aktiv i klubben visade genom sitt spel att "ränderna går aldrig ur"!


Under 2017 kommer Skedala BTK att fira 70 år av verksamhet för barn, unga och vuxna spelare. Verksamheten har under senare tid utvecklats och ser nu fram emot att vara en aktiv klubb med fortsatt inriktning på att ta fram duktiga spelare, en god gemenskap och ett gott kamratskap

Kvällen avslutades med gott kaffe och för oss alla en trevlig information om att de medel som Lions tilldelat Skedala BTK har kommit till god användning och är ett bra hjälpmedel för klubben i träningssyfte.

Stort tack för en trevlig och irformationsrik kväll
Inger, Rolf och Kjell Arne
Lions Simlångsdalen

Några bilder från vårt besölk


De Glömda Barnen

”Varje barn/ungdom som vi räddar är inte bara en seger för Lions, det är framförallt en seger för mänskligheten”

Hjälp Lions hjälpa de glömda barne.
Från Syrien och dess grannländer.
PG: 90 1948-0, Märk: DGB

Lions Club Simlångsdalen delar årligen ut ett Kulturpris.
Kulturpriset för 2017 är för året ett 40-års Jubileumspris
.

Priset delades ut på tisdagskvällen vid Lions Club Simlångsdalens
månadsmöte och Julavslutning på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen


Kulturpriset delades av tre pristagare:
Allmogegårdsföreningen i Snöstorp - där Gärt Arne Hartvigsson mottog priset.
Skedala bygdegård och byggnadsförening - där Elisabeth Johansson mottog priset
Breardsortens bygdegårdsförening (Mahultsbygdegård) - där Torbjörn Levin
mottog priset.

Samtliga pristagare mottog 5000 kronor vardera, diplom samt blommor.
Motivering: ”Bygdegården – en förutsättning för ett lokalt kulturliv och
och gemenskap i bygden”.


Representanterna från pristagarna hälsade från föreningarna och tackade
Lions Club för stöd och uppmuntran i deras ideella arbete som betyder mycket för bygdens invånare samt deras samarbete med de lokala föreningarna. Det pågår en hel del aktiviteter på bygdegårdarna där bl a arbetet över kulturgränserna är en viktig del.

Kvällen avslutades med ett smakfullt Julbord med alla dess läckerheter där alla
önskade varandra en God Jul och ett Gott Nytt År med fortsatt gott samarbete.

På bilden från vänster: Lions Kulturpris Sven Håkansson, Skedala bygdegård och byggnadsförening - Elisabeth Johansson, Allmogegårdsföreningen i Snöstorp - Gärt Arne Hartvigsson, Breardsortens bygdegårdsförening (Mahultsbygdegård) - Torbjörn Levin samt Lions President Rolf Gustafson.

 

Lions Club Simlångsdalen delar årligen ut ett Ungdomsledarstipendium.
Prissumman är 10.000 kronor samt diplom.

Kommittén för ungdomsledarstipendiet har tagit fram ett förslag, där styrelsen och medlemmarna gemensamt har beslutat att dela ut 2017 års stipendium till en ledare på Halmstad Travet.

Stipendiaten är Ulrika Andersson som är ansvarig för travskolan och ungdomsverksamheten på Halmstad Travet.

Stipendiet delades ut den 26 mars 2017 klockan 12.45
- när Halmstad Travet stod som värd för söndagens V75 lopp.


Motivering:

Ulrika Andersson tilldelas stipendiet för sin insats som ungdomsledare på Halmstad Travet.
- Ulrika visar genom ett starkt socialt engagemang, med många timmars jobb, ett tydligt ansvar för ungdomsverksamheten och hon är en förebild inte minst genom sitt sätt att sprida energi, gemenskap och glädje.
- Ulrika är en pålitlig, glad, entusiastisk person och en mycket uppskattad förebild för både kollegor och travskolans deltagare i olika åldrar.
- Ulrikas ledarskap har starkt bidragit till att utforma en meningsfull fritid och tillhörighet. Till glädje för många ungdomar i Halmstad med omnejd.

Ulrika Andersson är en mycket värdig mottagare av detta stipendium

Se fler bilder från Halmstad Travet